Ne tregojnë në këtë pjesë si të bëjnë abdes madh.
Abdes i madh fillon me qëllim (Një nya). Besimtar duhet të thonë: "Bismillah el-Rahman el-Rahim". "Në emër të All-llahut, Mëshiruesit, Mëshiruesit." Sa për abdes e vogël, duhet të jenë të kujdesshëm për të mbeturinave të ujit dhe të përdorin vetëm se çfarë nevojave. |
Të lahen duart tuaja nga të drejtë. |
Pastaj larë pjesët e tyre private me vetëm dorën majtë, ju mund të përdorni sapun, pije por me kusht edhe më vonë. |
Ajo duart rilavano. |
Ju drejtuar el-abdest (mosdhënien larjen e këmbëve, e cila është drejtuar pas ghusl, deri atëherë të jetë vetëm deri në pastrimin e veshëve. Sunneti i Pejgamberit, ss, megjithatë, gjithashtu tregon se ju mund të lani këmbët tuaja në këtë moment shumë të . Për këtë arsye të vlefshme të dy mënyrat e veprimit.) |
Ajo paguan pastaj tri herë me ujë një "mbi kokë, dhe më pas gjithë trupin, së pari në anën e djathtë dhe pastaj më majtas, dhe në fund të lajë këmbët (gjithmonë duke filluar nga ana e djathtë). |
Pas ghusl është e theksuar Deklarata Islame (dëshminë e besimit, që do të thotë "ashadu anna laa ilahe illa Allah wa anna ashadu Muhammadun Rasulu All-There 's nuk ka zot përveç All-llahut dhe Muhamedi është profeti i Tij), një veprim që lejon falje nga mëkatet e Allahut të vogla të kryera më parë. |